Verrassend compleet

in duurzaam groen


Gespecialiseerd in de teelt van bos-en haagplantsoen

Al sinds de oprichting in 1927 houdt de Fa. W. Zonnebeld zich bezig met het kweken van boomkwekerijgewassen, De boomkwekerij is dan ook de oudste tak van het bedrijf

De teelt van bos- en haagplantsoen is vanaf het begin een specialisatie geweest. Jonge bomen en struiken worden gezaaid of gestekt. Na opkomst worden ze in 2 tot 3 jaar opgekweekt tot een hoogte tussen de 30 en 200 cm en vervolgens verhandeld. Hun uiteindelijke bestemming is veelal een bos, openbaar groen , singels of houtwallen of een haag.

Het is economisch niet haalbaar een totaalassortiment zelf te kweken. Vandaar dat wij ons specialiseren in een bepaald gedeelte waaronder het haagplantsoen onze hoofdteelten zijn zoals bv Fagus sylvatica, Carpinus betulus, Ligustrum in soorten. Daarnaast telen wij vele grove heesters van winterstek zoals Cornus, Forsythia Deutzia etc.

Klantgerichte kwaliteit
Wat kwaliteit exact is wordt bepaald door de klant. Wij telen kwalitatief hoogwaardige producten op een duurzame manier. Wij telen gewassen op verschillende manieren. En hanteren hiervoor dan ook verschillende prijzen .

Bijvoorbeeld een Fagus sylvatica 1a1 in de maat 80-100 staat op het zaaibed en is alleen 1 maal afgepend. Deze plant is vergeleken met een 1+2 80-100 die na 1 jaar is verplant dunner , iets minder vertakt van onderen en heeft een wat ieler wortelgestel Deze planten zijn zeer geschikt voor de bosbouw, maar wat minder voor hagen, hiervoor is de stevigere 1+2 Fagus zeer geschikt. Ook telen we Fagus of Carpinus 1+2 en 2+2 met 3 rijen en met 4 rijen per bed . Die met 3 rijen per bed staan er minder per m2 waardoor deze veel beter beveerd zijn, echter de kostprijs hiervan is ook hoger. Zo kunnen we dus afhankelijk van de manier van telen de kwaliteit van de plant bepalen.

Door onze jarenlange ervaring en goed geschoolde medewerkers , als ook te werken met machines die de kwaliteit van de planten waarborgen staan we in voor kwaliteit. Onze teelt worden door Nakb en MPS-Ecas gecontroleerd, wat ook de kwaliteit ten goede komt.

Vanwege het feit dat onze kwekerijen gelegen zijn op arme zandgronden, telen wij onze producten met een bijzonder fijn en goed ontwikkeld wortelgestel

Zonnebeld

biedt u

  • De complete leveringen
  • Een uitstekende service
  • Een bijzonder uitgebreid assortiment bos-en haagplantsoen
  • Persoonlijk contact
  • Een bedrijf dat al meer dan 90 jaar een betrouwbare groenleverancier is
  • De zeer korte levertijden
  • De milieuvriendelijke teeltwijze
  • Via MPS –ECAS duurzaam gecertificeerd
  • Een correcte maatvoering
  • Een optimale beworteling door teelt op zandgrond