Verrassend compleet

in duurzaam groen


Als boomkweker ben je heel nauw met de natuur verbonden

Als boomkweker ben je heel nauw met de natuur verbonden (alle drie generaties Zonnebeld zijn dan ook tussen het groen opgegroeid ) en dat heeft er dan ook toegeleid dat we sinds de oprichting van ons bedrijf in 1927 tot heden geen chemische onkruidbestrijding hebben toegepast omdat dit erg schadelijk is voor onze zandgronden

Doordat in de jaren voor 1960 de loonkosten betaalbaar waren werd toen het onkruid bestreden via schoffelen en fraizen. Vanaf 1960 tot 1985 hebben we geschoffeld met de hand en met het paard vanaf 1985 zijn we begonnen met mechanisch schoffelen en in 1989 hebben we een zelfrijdende schoffelmachine aangeschaft waar we tot op heden nog steeds met goed resultaat mee werken.

Zoals U uit het bovenstaande kunt lezen zijn we dus al erg lang milieuvriendelijk bezig. We spuiten dus alleen maar met ziektebestrijdingsmiddelen , en dat ook nog zo min mogelijk. Omdat we niet in een boomteelt centrum zitten is de ziektedruk bij ons ook minder hoog.

Zonnebeld boomkwekerijen heeft zich door de jaren heen altijd verplicht gevoeld om als lid van onze samenleving te handelen, en in alle opzichten een duurzame toekomst na te streven. Vooral de laatste jaren zijn we bezig om onze traditionele teeltmethode nog meer richting een duurzame teeltmethode te verplaatsen.

Kenmerken van duurzaam ondernemen zoals wij die toepassen zijn:

Voor ons is het uitgangspunt het samenbrengen van de drie elementen mens , aarde en resultaat ook wel de drie P’s genoemd people , planet en profit, een rechtvaardig sociaal beleid, zorg voor het milieu en een goede gezonde financiĆ«le situatie en dat alles natuurlijk met onze passie voor het groen.

Het resultaat van bovenstaande heeft er toe geleid dat we via MPS vanaf 7 oktober 2010 beschikken over het bewijs duurzaamheid . Dit houd in dat we dus voldoen aan de overheidscriteria voor het duurzaam inkopen van groenvoorzieningen

Kenmerken van duurzaam ondernemen

zoals wij die toepassen zijn:

 • Mechanisch schoffelen in combinatie met een hydraulische wiedeg, en de traditionele schoffel.
 • Beginnen met gezond uitgangsmateriaal
 • Ziektebestrijding tot een minimum beperken en bij middelen keuze het milieu laten meetellen
 • Afval goed scheiden en zoveel mogelijk hergebruiken of laten recyclen
 • Gebruik van de modernste machines etc die het milieu zo min mogelijk aantasten zoals o.a. euro 5 motoren
 • zaken zoals bodem , lucht, water, energie zo min mogelijk verstoren

  Waar mogen we

  u mee helpen?


  Over welk onderdeel van Zonnebeld zoekt u meer informatie?

  Boomkwekerij

  Al sinds de oprichting in 1927 houdt de Fa. W. Zonnebeld zich bezig met het kweken van boomkwekerijgewassen, De boomkwekerij is dan ook de oudste tak van het bedrijf.

  Groothandel

  Minimaal 1000 soorten worden door collegakwekers uit heel Europa geteeld en zorgen voor een kwalitatief uitstekend produkt, een zeer breed aanbod voor tuincentra, hoveniers, grondeigenaren en overheden.

  Groencentrum

  Groencentrum Zonnebeld vormt de jongste tak van het bedrijf. Het is een gezellig Groencentrum aan de rand van Nijverdal. Het hart van het bedrijf ligt bij het levend groen.